Над 26 бойни и спомагателни кораба, 5 самолета и 5

...
Над 26 бойни и спомагателни кораба, 5 самолета и 5
Коментари Харесай

Военноморското учение ,,Бриз 2019'' се провежда в Черно море

Над 26 бойни и спомагателни кораба, 5 самолета и 5 вертолета вземат участие в 23-то Национално военноморско обучение с интернационално присъединяване " Бриз 2019 " - то се организира в българската акватория на Черно море. Основната му цел е да се усъвършенства взаимоотношението сред съдружниците и сътрудниците в Алианса.

Варна

Българските Военноморски сили вземат участие в " Бриз 2019 " с 18 бойни и спомагателни кораби и катери, общо 4 самолета и вертолета и с 900 военнослужещи.
флотилен адмирал Мален Чубенков - пълководец на Флотилия бойни и спомагателни кораби: Българските военноморски сили със своите непрекъснати участия освен в този формат на обучение, те непрестанно усъвършенстват своите действия.
Основната цел е да се покачат опциите за деяние в Черно море в съюзнически формат, както в спокойно време, по този начин и при положение на рецесия.
комодор Жоси Курц - Втора непрекъсната група кораби на НАТО: Тук в Черно море по време на учението ще работим с натовските си сътрудници, с цел да засилим сигурността в региона и осигурим непоклатимост на съдружниците и сътрудниците ни.кап. Алесандро Фалконе - Втора непрекъсната група противоминни кораби на НАТО: Това обучение ще приготви нашите кораби да вземат участие във всяка една задача, изисквана от НАТО, с цел да осъществим всички наши отговорности.
По време на учението, което ще продължи до 21 юли, ще бъде сертифициран и корабът на българските Военноморски сили базов миночистач " Шквал ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР