Над 26 000 души бяха евакуирани от домовете си в

...
Над 26 000 души бяха евакуирани от домовете си в
Коментари Харесай

Евакуираха 26 000 в Германия заради бомба от Втората световна война

Над 26 000 души бяха евакуирани от домовете си в немския град Падерборн през днешния ден поради належащо унищожаване на открита предишния месец бомба от Втората международна война, предава Euronews.

Полицията в града работи за безвредното премахване на бомбата, която е с тежест от 1,8 тона. За да се организира интервенцията бе наложително постройките в радиус от 1,5 км от нея да бъдат обезлюдени.

Освен домове на локалните поданици бяха евакуирани и две лечебни заведения, няколко центрове за грижа за възрастни и университет. В интервенцията сътрудничиха немският Червен кръст, локалната пожарна и полиция, с цел да могат управляващите да настанят всички наранени във краткотрайни центрове за заслон и грижа, до момента в който е належащо. 

Бомбата е английска. Намерена е при строителна работа в градина, на 80 см подземен. Експертите бяха безапелационни, че снарядът е извънредно мощен и има голям разрушителен капацитет. 

В часовете преди обед пожарните служби и полицията в Падерборн потвърдиха, че евакуацията е минала по проект.

Падерборн се намира в североизточната част на провинция Северен Рейн-Вестфалия. Той е основен град на едноименно княжество до 1802 година По-близките до него градове са Билефелд, Мюнстер, Дортмунд. 

През декември 2016 година при различен сходен случай над 54 000 души бяха евакуирани в южния немски град Аугсбург, поради належащо неутрализиране на бомба от Втората международна война с тежест от 1,8 тона. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР