Над 2500 разработчици на софтуер и ИТ професионалисти се очаква

...
Над 2500 разработчици на софтуер и ИТ професионалисти се очаква
Коментари Харесай

Програмиране, изкуствен интелект, киберсигурност - водещи теми на Global Tech Summit

Над 2500 разработчици на програмен продукт и ИТ експерти се чака да посетят тазгодишното издание на Global Tech Summit, което ще се организира в интервала 10-12 декември в НДК. Под шапката на най-големия софтуерен конгрес в Източна Европа са обединени профилираните конференции за програмиране и нови технологии Java2Days, CodeMonsters и AI&SmartTech, които образуват най-мащабното събитие за програмиране и технологии в страната.

Java2Days e първата конференция, отдадена на Java технологиите освен в България, само че и в района. Събитието е с 11 годишна история, 2-рото по величина в Европа и на 3-то място в международен мащаб. Java2Days е подстрекател за основаване на други сходни събития, разширение на софтуерната общественост и разпространение на Java технологиите.

CodeMonsters е конференция още веднъж отдадена на технологиите и трендовете в областта на създаването на програмен продукт, само че без тези в обсега на Java2Days. Мигриране на приложения към облака, aвтоматизирано тестване, опазване на анонимност в блокчейн, писане на приложения за Alexa, съвременен С++, поддържане на остарели приложения, отбрана на мобилни приложения са единствено част от тематиките, включени в програмата.

AI&SmartTech е събитие за програмисти и ИТ експерти в региона на изкуствения разсъдък, интернет на нещата, обработка на огромни масиви от данни и последните новаторски технологии.

Програмата включва над 110 сесии - лекции, уъркшопи, полемики, в които вземат участие водещи специалисти от IBM, Oracle, Гугъл, Microsoft, VMware, Uber, Dassault Systemes, RedHat, Eclipse Foundation и други Водещите тематики на събитията за разработчици през 2019 година са киберсигурността, основаването на сигурен код и отбраната на персоналните данни.

Global Tech Summit e и първият самостоятелен конгрес в световен мащаб, който афишира безвъзмезден вход за всички искащи да се срещнат световноизвестни имена от промишлеността и да станат част от най-голямата общественост на софтуерни разработчици по време на събитието. Това е допустимо посредством заявяването на специфичен билет, наименуван “Explorer Pass ”.

По време на формалното разкриване международно известни мениджъри ще показват бъдещето на създаването на програмен продукт - от навлизането на изкуствен интелект до провокации, свързани със сигурността, IoT (Интернет на нещата). След това посетителите ще имат опция да се включат в разнообразни софтуерни полемики, които показват тематики като бъдещето на водещи технологии и платформи за разработка на програмен продукт, основаване на сигурен код, блокчейн, основаване на програмен продукт за самостоятелни коли, смарт технологии, чатботове и други.

Програмата включва още панели с водещи специалисти в региона на човешките запаси, на които присъстващите ще могат непосредствено да задават своите въпроси и да получат информация по какъв начин се селектират претендентите по CV, какво е най-важното по време на изявление, какви са бонусните схеми и, несъмнено, топ препоръки за сполучливо развиване в софтуерния отрасъл.

За бизнесмените са планувани полемики с мениджъри от водещи софтуерни компании, както и с вложители от Силициевата котловина. Като част от събитието ще бъде извършено и надпреварата Startup World Cup Sofia, а спечелилият ще има опция да взе участие във финала в Сан Франциско и да грабне огромната премия от 1 млн. $.

Участниците в стартъп надпреварата ще имат опция да се борят и за други награди, които ще бъдат предоставени и обезпечени посредством Innovation Center и партньорската мрежа.

Събитията дават достъп до и специфичните зони “Community Zone ”, “Tools & Platforms ” и #JobsAhead. Пространството “Community Zone ” е място, където посетителите могат да се срещнат с представители на софтуерните общности в страната и чужбина, да се срещнат със съидейници и да разширят контактите си. “Tools & Platfoms ” ще даде опция на посетителите да тестват разнообразни средства за разработка и да разширят професионалните си знания. #JobsAhead е зона за кариерно развиване, където посетителите ще могат да се осведомят за отворените позиции и благоприятни условия за работа на щандовете на софтуерните компании.

Регистрацията е отворена на уеб страниците на всяко от обособените събития – Java2Days, CodeMonsters и AI&Smart Tech. За облекчение на искащите, регистрации се одобряват и на е-mail: [email protected] Последователите на събитията във Фейсбук и Twitter имат опция да заявят наличие или да се осведомят в допълнение посредством директни известия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР