Над 2500 работодатели от цялата страна ще попълнят анкета, чиито

...
Над 2500 работодатели от цялата страна ще попълнят анкета, чиито
Коментари Харесай

2500 работодатели попълват въпросник за кадрите

Над 2500 работодатели от цялата страна ще попълнят анкета, чиито въпроси са свързани с потребностите от фрагменти и упованията на бизнеса от пазара на труда. Това е част от второто за 2019 година изследване на Агенцията по заетостта за работната мощ у нас. То ще се извърши в интервала 1 август - 20 септември 2019 година в това число.

Работодателите от статистическата извадка ще попълнят онлайн въпросни, в който ще показват от какви експерти със приблизително и висше обучение ще имат потребност през идващите 12 месеца. Формулярът включва и въпроси за потребностите от служащи без специфична подготовка.

Представителите на бизнеса и администрацията ще могат да посочат и кои са най-необходимите умения, които би трябвало да има търсеният от тях личен състав. Получените резултати ще очертаят потребностите на работодателите от работна мощ през идващите 12 месеца.

В анкетата се резервира опцията работодателите да посочат упованията си за нужните им експерти с висше и приблизително обучение след 3 до 5 години. Набраната информация ще се употребява при установяване на целите на регионалната и националната политика в областта на образованието, образованието и поощряване на заетостта.

За работодатели, които не попадат в статистическата извадка, само че имат предпочитание да вземат участие в изследването, е направен обособен електронен формуляр с аналогични въпроси, който ще бъде наличен на електронната страница на Агенцията по заетостта в интервала 1 - 20 септември 2019 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР