Над 2500 чужденци, граждани на страни извън ЕС, са наети

...
Над 2500 чужденци, граждани на страни извън ЕС, са наети
Коментари Харесай

Над 2500 чужденци работят в сферата на туризма по Северното Черноморие

Над 2500 чужденци, жители на страни отвън Европейски Съюз, са наети в областта на туризма по Северното Черноморие, оповестиха през днешния ден от Регионалната работа по заетостта /РЗС/ във Варна, предава Българска телеграфна агенция.

Служители отвън България са потърсили 173 работодатели. Най-голямата част от наетите са от Украйна, Молдова, Русия, Беларус. Има и фрагменти от Македония, Армения, Туркменистан, Турция, Таджикистан, Сърбия, Куба.

През юни 2019 година в бюрата по труда в региона са декларирани 1 168 работни места, допълват от РЗС. Освен в бранша туризъм, има търсене и в областта на образованието, търговията, преработващата индустрия. Равнището на безработицата в района е 2,8 на 100. В град Варна този индикатор е 1,8 %.

Данните на РЗС за полугодието демонстрират, че от началото на годината броят на безработните, регистрирани в бюрата по труда в района, е намалял с 3614 души. В края на юни в описите на бюрата са попадали 6 217 души, с 810 по-малко по отношение на същия месец на 2018 година /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР