Над 250 студенти от 11 държави ще се включат в

...
Над 250 студенти от 11 държави ще се включат в
Коментари Харесай

250 студенти от 11 държави ще пеят, танцуват и готвят в Деня на народите на Медицинския университет в Плевен

Над 250 студенти от 11 страни ще се включат в шестото издание на Деня на народите в плевенския Медицински университет. На 17 ноември, събота, от 14.00 ч. спортният комплекс „ Проф. доктор Недко Кючуков “ още веднъж ще се трансформира в сцена. На нея студентите от висшето учебно заведение ще показват своите народи – разнообразни култури, обичайната кухня, обичай, облекло, история, национални песни и танци, оповестиха от университета.
Традиционният Ден на народите се провежда по самодейност на задграничните студенти в Медицинския университет. Още от първото му издание той има поддръжката на управлението на висшето учебно заведение. Целта е студентите да срещнат академичната общественост и плевенчани с културите на родните си страни. Кандидат-медиците имат вяра, че като познават националните си разлики и особености, ще станат по-сплотени и единни, с цел да живеят и учат дружно по-лесно.
В атрактивното събитие ще се включат студенти от България, Индия, Италия, Германия, Непал, Пакистан, Сомалия, Япония, Африка, Шри Ланка и други Те ще бъдат разграничени на тимове. Гостите на празника пък ще могат да обиколят специфичните щандове на страните и да опитат обичайна за тях кухня.
Денят на народите и тази година е отдаден на благородна идея. Събраните от входни такси средства ще бъдат дарени за деца в потребност. Доброволци от Българския червен кръст също ще гостуват на събитието, с цел да дават информация за есенната кръводарителска акция, разясняват от висшето учебно заведение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР