Над 250 състезатели от 11 клуба представиха бъдещето на спортната

...
Над 250 състезатели от 11 клуба представиха бъдещето на спортната
Коментари Харесай

Повечето медали от националния турнир “Млад акробат” заминаха за Бургас

Над 250 състезатели от 11 клуба показаха бъдещето на спортната акробатика в Горна Оряховица. Турнирът “Млад акробат”, който се организира през почивните дни, се провежда от Българската федерация по спортна акробатика със съдействието на Община Горна Оряховица и КСА „ Акро Нова”. Състезанието продължи повече от 10 часа, само че в последна сметка донесе задоволство за националния селекционер Драгомир Драганов, който следеше изключително деликатно няколко от типовете.

Повечето от медалите отпътуваха за Бургас, само че това не е изненада, в случай, че там четири клуба развиват този спорт без да броим Айтос, който продължава да е сериозен акробатичен център. Домакините обаче се показаха също доста добре и две от шампионските трофеи останаха в Горна Оряховица. Спечелиха ги тройката и двойката дами във възраст 7-16 години.

При тройките шампионки станаха Ванеса Стойчева, Михаела Ганчева и Елеонора Помакова. След тях останаха тройките на ЦСКА и „ Локомотив” (Русе).
 В същата възраст, само че при женските двойки, златните медали завоюваха Магдалена Тодорова и Радостина Стефанова от „ Акро Нова” (ГО), следвани от двойките на КСА „ Бургас” и ЦСКА. Четвърти в тази група са втората двойка на „ Акро Нова” – Румяна Тончева и Михаела Илиева.

Женската тройка на „ Акро Нова” в тази възраст е измежду най-перспективните типове, следени от националния селекционер Драгомир Драганов. Трите девойки от Горна Оряховица и двете мъжки двойки от Бургас в тази възраст са огромната вяра на Драганов за добра промяна на настоящето потомство.

“Най-важното е, че има повсеместност и че тази повсеместност прераства в качество. С всяка минала година се появяват все по-добри деца и това е обнадеждаващо”, разяснява Драгомир Драганов.

Националният селекционер изключително се радва на появяването на от ден на ден момчета, които в последните години бяха сякаш изчезващ тип в този спорт.
 “В момента следя двете мъжки двойки от Бургас и се надявам, че след две години те ще са почтени заместници на Мартин и Данаил от Горна Оряховица, които сега са националите на България. При тези момчета, както и при тройката на „ Акро Нова” се вижда първокласен скок и напредъкът им вдъхва успокоение, че има добър резерв”, добави националният селекционер.

“В Горна Оряховица постоянно са се организирали доста положителни надпревари, домакините и този път бяха на доста високо равнище. В момента преговаряме с непознати федерации за подготовка на техни състезатели у нас следващата година. Поне 40 души евентуално ще дойдат да обменят опит и една от базите, които ще им предложа е Горна Оряховица”, сподели още Драганов.

regnews.net
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР