Над 250 представители на университети, институции и неправителствени организации от

...
Над 250 представители на университети, институции и неправителствени организации от
Коментари Харесай

София е домакин на голяма конференция за деинституционализацията на грижата за деца

Над 250 представители на университети, институции и неправителствени организации от Европа, Австралия, Централна Азия и Съединени американски щати ще се включат в интернационална конференция на тематика „ Деинституционализация на грижата за деца: Как влагаме в смяната? ”.

Форумът стартира на 6 ноември и ще продължи до петък в две от залите на НДК. Международната конференция ще бъде открита от вицепремиера Томислав Дончев. В откриването ще взе участие и омбудсманът Диана Ковачева. Преди старта на събитието заместник-министърът на труда и обществената политика Зорница Русинова ще даде конференция дружно с водещи експерти в региона.

Участниците в конференцията ще обсъдят научни данни и насъбран опит, както и положителните практики, и провокации в региона на деинституционализацията.

Сред участниците са представители на Европейската комисия, Министерството на труда и обществената политика и други национални институции, интернационалните и локални неправителствени организации, снабдители на обществени услуги и експерти в региона на политиките за деца. Съорганизатори на интернационалната конференция са Министерството на труда и обществената политика, Ноу-хау центърът за различни грижи за деца към Нов български университет, УНИЦЕФ България, SOS Детски селища, фондация „ Лумос “, фондация „ Сийдър “ и „ Надежда и домове за децата – клон България “ и Eurochild.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР