Над 250 пенсионери до момента са се записали за прегледи

...
Над 250 пенсионери до момента са се записали за прегледи
Коментари Харесай

Кметът Иван Портних - специален гост на отчетно-изборната конференция на пенсионерска организация във Варна

Над 250 пенсионери досега са се записали за прегледи по безплатните общински профилактични стратегии, като най-търсените са скрининг на диабета, на щитовидната жлеза, както и стратегиите за профилактика на женското здраве.  " Инициативата е потребна, има доста искащи ", обявиха представители на „ Съюза на пенсионерите 2004 “ пред кмета Иван Портних, който бе посетител на отчетно-изборната конференция на организацията.

Събитието се организира в зала „ Пленарна “, а отчет за активността на съюза изнесе доцент доктор Геновева Михова.

С интерес изслушах годишния доклад, който маркира редица въпроси и проблеми, които дружно можем да решим. Благодаря на всички за дейната обществена и социална активност, която развивате. Може да разчитате на нашата поддръжка “, съобщи кметът. 

На територията на община Варна действат 24 пенсионерски клуба. От общинския бюджет годишно се отделят средства за хонорари на 26 уредници на клубовете, както и за тяхната прехрана - за минерална вода, материали и консумативи, разноски за ток и вода. Тази година за активност „ Клубове на пенсионера, инвалида и други “ в бюджета са планувани 176 000 лева, част от тях за главен ремонт на пенсионерския клуб в кв. Галата, за настоящи поправки и доставка на климатици в клубовете.



Община Варна подкрепя пенсионерските организации  при осъществяване на разнообразни начинания, като фестивалът „ Листопад на спомените “, „ Есенно ехтене от раковината “, спортният празник „ Спартакиада “. С решение на Общински съвет се издават безвъзмездни карти за градския превоз на жители на възраст над 65г. – за една линия, и над 67 години - за 2 линии.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР