Над 25% от подадените заявки са в сферата на дигитализациятаБроят

...
Над 25% от подадените заявки са в сферата на дигитализациятаБроят
Коментари Харесай

Siemens води по патентни заявки в Европа

Над 25% от подадените поръчки са в областта на дигитализацията

Броят на изобретенията на Siemens за фискалната 2018 година възлиза на 7300 в световен мащаб, или 33 дневно (източник: Siemens)

Германският софтуерен колос Siemens e преди всичко в Европа по брой подадени поръчки за патенти за 2018 година, оглавявайки класацията на Европейското патентно ведомство, оповестиха от компанията.
още по тематиката
С 2493 подадени заявки Siemens изпревари миналогодишния водач в тази категория – Huawei, който остава на втора позиция, следван от Samsung и LG. В класацията за 2017 година Siemens заемаше второ място.

Над 25% от подадените от Siemens поръчки за патенти са в областта на Индустрия 4.0. и дигитализацията, като броят на поръчките за права върху интелектуална благосъстоятелност е доста по-голям спрямо миналата година. Компанията регистрира значителен растеж и в области като изкуствения разсъдък и киберсигурността.

Siemens държи общо над 6500 патента. Служители на компанията са подали близо 3900 патентни поръчки и 7300 отчета за обявяване на изобретения (invention disclosure report) в международен мащаб през финансовата 2018 година На базата на приблизително 220 работни дни в годината, това възлиза на към 33 изобретения дневно.

Siemens има над 43 000 чиновници в 44 страни, които се занимават с проучвания и нови разработки (R&D), прецизираха от компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР