Над 25 млн. къса безакцизни цигари и над 1.5 тона

...
Над 25 млн. къса безакцизни цигари и над 1.5 тона
Коментари Харесай

Агенция Митници изпепели над 25 млн. къса цигари и 1,5 т тютюн

Над 25 млн. къса безакцизни цигари и над 1.5 тона тютюн бяха унищожени под контрола на Агенция „ Митници “ при процедури проведени от три териториални митнически ръководства - Бургас, Пловдив и Югозападна, оповестиха от организацията, представена от "Канал 3 ".
При една от последните процедури на 29 ноември под контрола на митниците Бургас и Пловдив бяха изгорени 7 111 780 къса цигари и над 1 звук тютюн за пушене и тютюн за наргиле в пещите на циментовия цех „ Холсим България " АД в с. Бели извор, Врачанско. 5 907 580 къса цигари и 1020 кг тютюн за пушене и ароматизиран тютюн за наргиле бяха унищожени под контрола на Митница Бургас.
Цигарите и тютюнът са от разнообразни марки и са без български акцизен бандерол. Тютюневите произведения са открити на Министерство на правосъдието Капитан Андреево при щателни митнически инспекции по метода "анализ на риска “ на транспортни средства и пасажери и са арестувани за опит да бъдат пренесени акцизни артикули през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.
Друга част от унищожените цигари са арестувани с разписки от преминаващи пасажери, защото акцизната стока е била над нормата за безмитен импорт от две кутии. Под контрола на Митница Пловдив са изгорени други 1 204 200 къса цигари без български акцизен бандерол, арестувани при щателни митнически инспекции на Министерство на правосъдието Капитан Андреево, съхранявани в склад на митницата.
При обособена процедура под контрола на Митница Бургас са унищожени 130 180 къса цигари, арестувани на Министерство на правосъдието Лесово.
При други пет процедури през годината са унищожени 18 060 000 къса цигари и близо половин звук нарязан тютюн за пушене, по разнообразни досъдебни производства от предишни години. Нелегалните тютюневи произведения са арестувани при взаимни инспекции на митнически чиновници от Митница Югозападна и гранични служители на реда на Граничен контролно-пропусквателен пункт Илинден.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР