Над 25 млн. евро са предвидени по новия програмен период

...
Над 25 млн. евро са предвидени по новия програмен период
Коментари Харесай

25 млн. евро ще подобряват условията в затворите и квалификацията на надзирателите

Над 25 млн. евро са планувани по новия програмен интервал на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 година за възстановяване на изискванията в пандизите, повишение потенциала на чиновниците, работещи в бранша и за реинтеграция на лишените от независимост, оповестиха от пресцентъра на министерството на правораздаването.

Изграждане на пилотен затвор с образователен център към него, основаване на преходни отделения или така наречен „ half way houses” за акомодация на пандизчии, на които им следва освобождение, ремонт на затвори и арести, са измежду главните цели, залегнали в идващите години.

Предвидено е такива преходни отделения да бъдат обособени към затворническите общежития към пандизите в Пловдив, Бобов дол и Бургас, а пилотният затвор, към който ще бъде построен и образователен център, да бъде в Кремиковци. Производственият завод към Пазарджишкия затвор да стане обучителен център за подкрепяне реинтеграцията на лишените от независимост след тяхното освобождение, е заложено в програмата. И още: да бъде построен нов арест и пробационна работа в Петрич, да се ремонтират пандизите в Пловдив и Бобов дол, а във Враца да бъде преустроено ново общежитие от открит вид.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР