Над 25 милиона лева е събрала Националната агенция по приходите

...
Над 25 милиона лева е събрала Националната агенция по приходите
Коментари Харесай

НАП-Варна събра над 25 млн. лева от длъжници

Над 25 милиона лв. е събрала Националната организация по приходите /НАП/ във Варна от длъжници, след подхванати дейности по наложително събиране, оповестиха от преслужбата на приходната организация в крайморския град.

Общо 1757 са задължените лица с размер на дълга над 50 000 лв., които са обект на мониторинг в териториалната дирекция. След извършени срещи и подхванати деяние по наложително осъществяване в дирекцията са събрани 24 015 202 лв., а от осъществени търгове на движими и недвижими движимости са постъпили още 1 097 123 лв., прецизират от приходната организация. Крайните ограничения за събиране на задължения от неточните данъкоплатци са запориране на банковите сметки на сдруженията, както и тяхната дерегистрация по закона за Данък добавена стойност. През първото полугодие на тази година чиновниците от Национална агенция за приходите във Варна са дерегистрирали 119 компании.

Изземването на оборите от касите на работещите обекти на задължените лица е друга последна мярка, която може да се ползва всекидневно, до момента в който се покрият отговорностите към Национална агенция за приходите. От началото на лятната акция от 1 юли до момента от приходната организация са осъществени 109 запора на каси, от които са конфискувани над 52 000 лв. сега на инспекциите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР