Над 245 коня от 12 държави ще стартират в Световната

...
Над 245 коня от 12 държави ще стартират в Световната
Коментари Харесай

Огромен интерес към Световната купа по конен спорт в Божурище

Над 245 коня от 12 страни ще започват в Световната купа по прескачане на трудности на база “Ген. Крум Лекарски” в Божурище от четвъртък до неделя (13 юни – 16 юни). В 10-ото юбилейно издание на надпреварата в конната база ще се организира отборната конкуренция „ Купа на нациите “, като в нея се чака да се включат 7 страни – Италия, Израел, Гърция, Румъния, Турция, Унгария и България. Стартът на Гранд При “Сийуайнс” е в петък от 14:00 часа, а Купата на нациите „ Сийуайнс “ ще се организира в неделя от 14:00 часа.

Останалите ездачи, които идват самостоятелното са от Полша, Швеция, Сърбия и Кипър. Общият награден фонд е 50 000 евро, от тях 20 000 евро са планувани за отборното съревнование. Уникалното за това издание на шампионата е отборната конкуренция за деца, която ще се организира в два манша. В нея ще се включат тимове от Турция, Румъния, Гърция и България.

“Организацията върви обикновено и по проект. Сериозни хора в екипа ни оказват помощ и нещата се получават. Не си припомням в цялата история на конния спорт у нас в обещано съревнование да има 248 декларирани коня от толкоз страни. Предстоящият шампионат е един от най-старите в Европа, който се организира в София от 1982 година. Той се явява и подготовка за край в Дивизия 2, както и шампионат преди Олимпийската подготовка по прескане на трудности, която следва другия месец. Четирите ни млади дами – Ивана Ангелова, Елиза Чолакова, Ая Митева и Ася Петрова ще вземат участие като тим при децата от 12 до 14 годишна възраст. За тях това ще бъде генерална подготовка преди Европейското през юли месец в Холандия. За избора на българските състезатели само треньора Росен Райчев преценя, само че все още петима души са определени (Ангел Няголов, Ивайло Бонев, Антон Дацински, Руслан Петков и Мирослав Илиев), само че дали всички ще останат, макар, че по правилник имаме това право, ще стане ясно в идващите няколко дни”, показа зам.председателят на БФ Конен спорт доктор Крум Рашков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР