Над 230 „буренясали“ коли и камиони, излезли отдавна от употреба,

...
Над 230 „буренясали“ коли и камиони, излезли отдавна от употреба,
Коментари Харесай

Премахнаха 230 трошки от улиците на Шумен

Над 230 „буренясали“ коли и камиони, излезли от дълго време от приложимост, са били отстранени от улици и тротоари в Шумен за година, регистрират общински инспектори. Инициативата за почистване на общинските терени от коли започва м.г. откакто общината подписа контракт с компания, която да прибира колите на своя площадка. Тогава инспектори преброиха 400 трошки по шуменските улици, само че съгласно тях в този момент броят им не е намалял, тъй като всекидневно водачи зарязват нови, сподели Борислав Станев, гл. контрольор „Контрол по чистота“ в общината.
 През август беше вдигната наложително остаряла кола от кв. През август беше вдигната наложително остаряла кола от кв. „Херсон“ в Шумен. Снимка Архив
Голяма част от притежателите на остарели коли съзнателно ги махали още с първото документално предизвестие от общината, само че в 68 случая били стартирани процедури за наложително унищожаване. До площадка за предпазване са репатрирани 13 коли и никой не се заинтересовал от тях. Това са возила най-вероятно на умряли стопани и такива с неизяснена благосъстоятелност, разяснява Станев.

Според него, в случай че шуменци сами предадат колата си на компания, ще имат единствено изгода и могат да завоюват 200-300 лева Станев даде образец със себе си и сподели, че му изплатили незабавно 250 лева Редът е следният: Собственикът на ненужна кола се свързва с лицензирана компания и потвърждава с талона на возилото, че е негова благосъстоятелност. Договарят се за цената и компанията издава уверение, че е приела возилото. С документа и регистрационните табели се отива в КАТ и общината, която би трябвало да бъде осведомена, че МПС-то е бракувано и повече няма да се дължи налог за него.

Иначе община Шумен подвига колите със съдействието на компания „Метарекс“, която ги съхранява 14 дни на своя площадка. За това време притежателят може да си вземе колата назад, само че дължи разноските за превоз и предпазване.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР