Над 23 000 души са регистрирани в ЕС като жертви

...
Над 23 000 души са регистрирани в ЕС като жертви
Коментари Харесай

В периода 2015-2016 г.: Над 20 000 души са регистрирани в ЕС като жертви на трафик на хора

Над 23 000 души са регистрирани в Европейски Съюз като жертви на трафик на хора в интервала 2015-2016 година. От тях близо 26 на 100 са били трудови плебеи. Данните цитира заместник-правосъдният министър Николай Проданов на конгрес в столицата, отдаден на това по какъв начин държавното управление и бизнесът се оправят с трафика на хора във веригите за доставки.

Фокус за България остават стратегиите в поддръжка на жертвите. Особено мощна е предварителната защита в посока евентуални жертви на трудова употреба.

Ниският стандарт на живот към момента разпоредба България измежду страните, които са източни на трафик на хора. Така наши сънародници подхващат рискова миграция и това може да ги трансформира в модерни плебеи. Предимно това се случва в текстилната промишленост, селското стопанство, индустрията и туризма.

Днес постоянно виждаме случаи на млади девойки, които са принудени и превърнати в жертва на полово иго в чужбина, както и на служащи, които след обещана добре платена работа, в действителност стават жертви на трудова употреба, сподели британският дипломат Ема Хопкинс.

Международната организация по труда счита, че жертвите, принудени да работят са към 25 милиона в международен мащаб.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР