Над 220 състезатели от всички възрасти и от всички действащи

...
Над 220 състезатели от всички възрасти и от всички действащи
Коментари Харесай

Над 220 състезатели ще участват в традиционните колоездачни състезания Долчини

Над 220 състезатели от всички възрасти и от всички настоящи клубове в България плюс посетители от Гърция ще вземат участие в обичайните колоездачни надпревари за Купа " Долчини ".

През 2018 година веригата се организира за четвърти следващ път и включва три стадия. Първият е този уикенд в София. Двата критериума са към зала " Арена Армеец " и още веднъж са част от самодейност " София - Европейска столица на спорта ", с което Столична община продължава мощната си поддръжка за колоездачния спорт.

Програмата планува надпревари в шест категории - 12, 15, 24, 30 и 36 обиколки, плюс Мастърс, като първите стартове този уикенд са в 11:00 часа. Класирането в събота е въз основа на изминати обиколки и от броя на точките в спринтовите обиколки, а класирането в неделя ще бъде въз основа на изминатите обиколки, посредством елиминиране на последния играч след всеки спринт. Следващите стадии са в Дупница и Сапарева баня на 26-27 май и в Банско и Разлог на 16-17 юни с име " По стъпките на римляните ". На 26 май ще има обособен старт за фенове - нанагорнище от Сапарева баня до Паничище.
Идеята на уредниците е от идната година тази верига да стана част от календара на Международния колоездачен съюз и да притегля участници от цяла Европа.

Наградният фонд за трите надпревари е 10 хиляди лв.. За първия старт в София са планувани 2900 лв..

Допълнителен награден фонд ще има за надпреварите в Разлог, който ще възлиза сред 15 и 20 хиляди лв..

" София 2018 и Столична община поддържат тези към този момент обичайни надпревари, тъй като са част от устрема ни повече хора да имат опция да практикуват един от най-популярните и обичани спортове - колоезденето. Желаем триумф и на другите градове - домакини тази година ", съобщи на конференция Анатоли Илиев, учредителен секретар на " София - Европейска столица на спорта " и член на Управителния ръб на ACES EUROPE.

На срещата с медиите участваха още инж. Методи Чимев - кмет на Дупница, Любомир Венков - основен уредник, Явор Капитанов - предприемач от село Баня, Разложко и Ивета Михайлова - представител на спонсора, подпомагащ още волейбола, тениса и други.

Следващата седмица сред 7 и 10 май в Слънчев бряг ще се организира критериум с интернационално присъединяване - мемориал " Димитър Янков " за юноши старша възраст.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР