Над 220 книги, енциклопедии и учебници ще попълнят рафтовете на

...
Над 220 книги, енциклопедии и учебници ще попълнят рафтовете на
Коментари Харесай

Прокурори и следователи от Бургаския апелативен район дариха книги за затворниците в Бургас

Над 220 книги, енциклопедии и учебници ще попълнят рафтовете на библиотеката на Затвора в Бургас. Произведенията са предоставени от прокурори и следователи от Апелативен регион – Бургас в границите на трансформиралата се в обичайната самодейност на Апелативната прокуратура в града за даряване на книги за потребностите на лишените от независимост, оповестиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Произведенията бяха дарени през днешния ден, а дарителският акт бе подписан от господин Любомир Петров - Административен началник на Апелативна прокуратура –Бургас и господин Бранимир Мангъров - Началник на Затвора в морския град.



Г-н Петров заяви, че показаните през днешния ден книги са дарени от прокурори от Апелативна прокуратура – Бургас, Окръжните прокуратури и следствени отдели в Бургас и Ямбол, както и от Районните прокуратури. Прокурори и следователи от Сливен също събират книги, които ще бъдат предоставени за прилагане на Затвора в града.

„ Даряваме международната класика, българската класика, научнопопулярни издания и енциклопедии. Събрани са творби от доста високо равнище и се надяваме те да бъдат потребни за ограмотяването, образованието и социализацията на лишените от независимост “, сподели господин Любомир Петров. Той изрече благодарността си към магистратите дарили книги и категорично към неговия заместител госпожа Иванка Козарова, по чиято концепция са събрани творбите.

Г-жа Козарова уточни, че тази година акцията минава под мотото на мисълта на великия Гьоте – „ Няма такава книга, от която човек не би могъл да научи нещо “. Тя добави, че дарението е съобразено с началото на образователната година в учебното заведение към Затвора в морския град. „ Надявам се подбраните творби да провокират интерес. Чрез тях Апелативна прокуратура – Бургас се старае да подкрепи корекционната активност на администрацията в пандиза, защото една от главните цели на наказването е превъзпитание в съблюдаване на законите и положителните нрави “, сподели госпожа Козарова. Тя означи още, че книгите са освен едни мъдри съветници, само че и търпеливи учители, а от време на време и най – правилните ни другари.

Г-н Мангъров изрази благодарността си за полученото подаяние. Той уточни, че Бургаския затвор разполага с няколко библиотеки, като с изключение на главния корпус библиотеки има и в трите затворнически общежития. Г-н Мангъров напомни, че при откриването на Затворническото общежитие в Дебелт е имало единствено една празна стая, която е била избрана библиотека, само че с помощта на сходни дарения фондът към този момент е образуван и значителен.



По време на дарението участва и господин Георги Тузлуков – Помощник шеф по образователната активност на СУ „ Аргира Жечкова “. Той заяви, че Учебния център към затворническото общежитие в Дебелт се намира в непосредствена непосредственост до библиотеката и удостовери, че рафтовете са цялостни, а регионът към този момент е озеленен, сложени са портрети на възрожденци и писатели.

„ Прави ми усещане, че лишени от независимост чакат пред вратата, с цел да може библиотекарят да им даде книги, което значи, че се чете. Г-н Тузлуков добави, че повече от 110 души вървят на учебно заведение в другите корпуси на Бургаския затвор. Те са разпределени в паралелки 1-2 и 3-4 клас, а към този момент има открити и паралелки след 4 клас.

Присъстващите се оповестиха, че самодейността ще продължи и през идващите години.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР