Над 220 хил. подписа събраха от партия Възраждане. С тях

...
Над 220 хил. подписа събраха от партия Възраждане. С тях
Коментари Харесай

220 000 подписа срещу въвеждане на еврото събрали Възраждане

Над 220 хиляди подписа събраха от партия " Възраждане ". С тях от партията упорстват да се привиква народен референдум против приемането на еврото като публична валута.

Въпросът е дефиниран по този начин: " Против ли сте премахването на българския лев и въвеждането на еврото като публична валута в Република България ", оповестиха от политическата мощ.


" Възраждане " потегля на борба за опазване на българския лев

Стартират подписка за референдум за приемането на еврото

Събирането на подписи стартира още през април. За задачата бяха отворени пунктове в 30 регионални центрове и общини . Доброволци направиха пунктове в още 30 общини .

Официално събраните подписи ще бъдат показани на 19 юли пред входа на постройката на Народното събрание. Там политическата организация ще разгласи претекстовете си за желаното осъществяване на допитването измежду хората.

" Подписката ни провокира доста огромен интерес в чужбина ", изясни ръководителят на партия " Възраждане " Костадин Костадинов. " Имаме изтеглени и попълнени бланки от Съединени американски щати, Аржентина и Египет , да вземем за пример. Освен това възрастовата граница на подкрепящите ни е доста необятна. Най-възрастният човек, дал своя автограф за провеждането на референдум, е 95-годишен мъж, а най-младият е одеве навършил 18 години ", разяснява той.

" Възраждане " ще провежда и алегорично броене на подкрепящите концепцията народни представители , обясниха от партията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР