Над 220 000 подписа в подкрепа на лева, партия иска

...
Над 220 000 подписа в подкрепа на лева, партия иска
Коментари Харесай

Над 220 000 подписа в подкрепа на лева, партия иска референдум за въвеждането на еврото
Над 220 000 подписа в поддръжка на лв., партия желае референдум за въвеждането на еврото
Политическа партия "Възраждане" е събрала над 220 000 подписа, които до 23 юли ще бъдат импортирани в Народното събрание с искане да се свика референдум, чийто въпрос е "Против ли сте премахването на българския лев и приемането на еврото като национална валута".

По този мотив през днешния ден деятели на партията събираха подписи и пред постройката на Народното събрание, съобщи кореспондент на БГНЕС.

"Имаме желание да приканим и преминаващите край нас депутати да се подпишат и да ги попитаме дали са склонни да поддържат настояването ни за привикване на референдум. Събрали сме над 220 000 подписа", съобщи зам.-председателят на партията Цветелина Узунова. Тя разяснява и изявлението на политиците, че въвеждането на еврото не е рисково. Според нея това не е по този начин и подмяната на валутата не е в полза на българските жители.

"Ще има доста огромни отрицателни последствия във връзка с икономическото положение на българите, които са и най-бедните в целия Европейски Съюз. Националната валута е знак на националния суверенитет на страната. Останалите детайли от суверенитета на страната ни са изгубени. Това е последният неовладян фронт, а точно валутата. Трябва да я запазим, а не да се качваме на „ Титаник “ преди да потъне. Чехия, Унгария и Полша задържат ситуацията, с цел да видят накъде отиват нещата. Знаете, че Дания реши да си резервира националната валута с референдум", аргументира се Узунова.
 Активисти на партия "Възраждане" събираха подписи и пред постройката на Народното събрание Активисти на партия "Възраждане" събираха подписи и пред постройката на Народното събрание / БГНЕС
Че народът ще обеднее доста счита и Калин Калинов, който е член на партията. Според него ще се повтори обстановката, която породи в страната след деноминацията на лв. през 1999 година „ Въвеждането на еврото ще направи най-бедните в България още по-бедни, а богатите ще забогатеят. Тъй като стопанската система на страната е на последно място в Европейски Съюз това няма да разреши повишението на заплати и пенсии и изравняването с тези в Западна Европа “, сподели Калинов.

Според него референдумът е най-демократичният метод за взимане на такова съдбоносно решение за страната като това е процедура във всички западно европейски страни. Той посочи още, че значимите решения у нас се взимат властническо без управниците да се допитват до народа. /БГНЕС

Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР