Над 22 породи котки ще участват в първата за България

...
Над 22 породи котки ще участват в първата за България
Коментари Харесай

Варна ще е домакин на първата Световна изложба на котки в България

Над 22 породи котки ще вземат участие в първата за България Световна галерия на котки, която ще се организира на 22 и 23 април в Двореца на културата и спорта. Това сподели за Радио Варна Светлана Йоргова от уредниците на проявата.

За първи път у нас ще бъде показана породата менует дългокосместа, която се отличават с по-къси лапи. Още две редки породи ще бъдат показани в България за първи път – бирманска и савана.

Програмата включва показване на участниците и на редките екзотични породи. Ще има многочислени кръгове и конкурс за хубост на котки " Мистър Котка и Мис Котка “.

Най-впечатляващата част, която притегля доста аудитория е представянето на котенца от дребни породи до брутални колоси от котешкия свят, сподели още Светлана Йоргова. На изложбата всеки ще има опция да поддържа връзка с професионални развъдници и да се запознае с породата котки, която харесва, добави тя.

В България след огромния интерес към английските породи, сега доста търсени са шотландските клепоухи, мейн кун, както и бенгалските породи.

Организатор на събитието е Съюза на фелинолозите в България взаимно с израелския клуб Royal Cat и турския клуб Pati Saray. Изложбата ще се организира по разпоредбите на Световната федерация на котките WCF.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР