Над 22 млн. лв. е размерът на привлечените инвестиции в

...
Над 22 млн. лв. е размерът на привлечените инвестиции в
Коментари Харесай

Кметът на Доспат Елин Радев: Над 22 млн. лв. са ни привлечените средства само за 1 година

Над 22 млн. лева е размерът на привлечените вложения в община Доспат единствено през тази година, съобщи кметът на Доспат Елин Радев пред десетки хиляди хора, стекли се на събора на чешмарите.
Тази година знаковото за региона събитие се организира за 32-ри път. Тридневната му стратегия бе наситена с многочислени реализатори на национални песни, с музика и танци . Освен богатата музикална стратегия имаше и национални битки , които са много зрелищни.

Градоначалникът заяви какви планове са изпълнени или са в развой на осъществяване единствено през последната година като общината кандидатства с нови разработки за още над 2 млн. лева
От изказването му стана ясно, че с до момента обезпеченото финансово поръчителство на плановете ще бъде изпълнена програмата му за ръководство, с която се е заел пред локалната общественост.
Като най-солидна инвестиция той загатна плана за създаване на съоръжения за компостиране и авансово отнасяне на боклуци. Те ще обслужват над 40 000 поданици в общините Доспат, Сатовча, Борино, Девин и Сърница. Общият размер на инвестицията е близо 9,7 млн. лева, а срокът за осъществяване е 24 месеца.
Инвестициите, за които заяви градоначалникът, са най-много в пътната и водоснабдителната система.
В това число са реорганизация на водоснабдителни системи в общината с обща дължина 14,2 км на стойност 7 016 916 лева, асфалтиране на 18 улици и пътища на обща стойност 3 млн. лева Предстои замяна на централен тръбопровод в гр. Доспат от водоема " Средна зона " до улица " Тракия ".
Преди 10-тина дни държавното управление още веднъж отпусна на община Доспат 1 960 000 лева за асфалтиране на улици, което ще се извърши през 2019 година
„ По този метод заложените в програмата ни за ръководство улици за асфалтиране ще бъдат изпълнени “, акцентира Радев.
Той добави, че построяват тротоари в централната част на с. Змеица и Доспат, а Комисията за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет неотдавна отпусна на общината 345 000 лева за два обекта.
Строи се уголемение на учебното заведение в село Касъка, където инвестицията е в размер на 363 000 лева В Змеица, Касъка, Любча и Доспат се подменят водопроводи. Радев подчертава и на вложенията в региона на обществените услуги.
В общината са разкрити са 7 трапезарии в 7-те обитаеми места, където всекидневно се дава топъл обяд за 190 обществено слаби лица, а привлечените средства за задачата са в размер на 263 817 лева
Изпълняват план, с който е основано обществено дружество за 36 души на обща стойност 389 463 лева По районната стратегия за " Заетост " са назначени 7 безработни до края на годината, а 29 индивида по план " Работа ".
За събора, сподели той, са обезпечени гратис купони за храна на близо 400 обществено слаби.
„ Административното обслужване непрестанно се усъвършенства. Сроковете за другите услуги се усъвършенстваха и на процедура няма бавене. След няколко месеца общинската администрация ще се нанесе в нова общинска постройка. Община Доспат е още веднъж измежду първите институции в страната по бистрота - преди всичко за област Смолян. Всичко, което общината е задължена да разгласява на уеб страницата, го има “, акцентира кметът.
За финансиране са импортирани планове за реорганизация и рехабилитация улици за 1 1743 480 лева, за създаване и възобновяване на площи в Доспат, Барутин, Змеица и Бръщен за 364 414 лева , за реорганизация и обзавеждане на ОУ " Яне Сандански " в Бръщен на стойност 185 864 лева, за създаване на спортна инфраструктура в с. Барутин, Бръщен и Змеица за 391 151 лева
Стартирано е построяването на нов градски център на Доспат, което съгласно кмета Радев е инвестиция в туризма.
„ Много здраве, благополучие и благополучие на вас и вашите близки. Използвам тази естрада, с цел да насочва най-сърдечните си пожелания за радостно превозване и на светлия мюсюлмански празник Курбан Байрам след броени дни. Нека светлината да озари домовете ви, дано съхраним духа на съгласие, запазвайки дълбоките морални устои на вярата, както и вярата в човещината и търпението, в милосърдието и безконечните човешки добродетели “, бе неговото благопожелание към жителите и гостите на Доспат.
Почетен посетител на тържеството бе депутатът от Смолянска област доктор Даниела Дариткова. Според нея всичко, което изброи кметът на Доспат инж. Елин Радев, ще се случи, с цел да живеят по-добре жителите на община Доспат.
„ За това работим всички дружно, за това имате поддръжка на държавното ръководство, на народните представители, на администрацията в област Смолян. А всички дружно можем да реализираме доста повече “, акцентира тя. По думите й страната е постоянна, а държавното управление има доверие в локалното общинско управление, по тази причина поддържа амбициозните му планове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР