Над 22 хиляди деца са се върнали отново в клас

...
Над 22 хиляди деца са се върнали отново в клас
Коментари Харесай

Деца, отпаднали от образователната система, се връщат отново в клас

Над 22 хиляди деца са се върнали още веднъж в клас откакто екипи от Министерството на образованието започнаха да обхождат адресите и търсят напусналите просветителната система. В едно от учебните заведения броя деца към този момент е с половин клас повече.
От началото на образователната година единствено в 4-то ОУ "Георги Сава Раковски " в Берковица са върнати близо 10 девойки и момчета в клас. Някой от тях в никакъв случай не са стъпвали в учебно заведение, а други прекъснали образованието си, тъй като отпътували с родителите си в чужбина. Повече от половин година изгубила от образованието си 12 годишната Бисерка, тъй като отпътувала с родителите си в Германия.
"Взех я с мен, не можех да я оставя. Там не посещаваше учебно заведение, тъй като нямахме опция да я пускам”, споделя Нели Борисова. Те се върнали в България и от близо месец момичето още веднъж е измежду съучениците си в главното учебно заведение "Георги Сава Раковски " в Берковица.
„ Липсваше ми да отивам на учебно заведение. Докато не ходех на учебно заведение, седях и гледах телевизия”, споделя Бисерка, която учи в шести клас.
След като се прибрала от Германия, незабавно била посетена от екипа, който я предиздвикал да се върне още веднъж в клас. Но има и деца, които в никакъв случай не са влизали в учебно заведение.
"Издирихме едни девойки, които са на по-голяма възраст, към 10-годишни и успяхме да ги убедим да се върнат в учебно заведение. И в този момент дружно с първи клас ще вземат удостоверение”, изяснява Таня Йонова, шеф ОУ "Георги Сава Раковски " – Берковица.
Най-много върнати деца и възпитаници в учебно заведение има в областите София, Пловдив, Сливен, Стара Загора, Бургас, Варна, Пазарджик и Хасково.
"Сега към този момент, като се включва служител на реда, и от обществено подкрепяне, напълно друго е и резултатът е по-голям”, споделя Таня Йонова - шеф ОУ "Георги Сава Раковски " – Берковица.
Засега всички деца върнати в берковското учебно заведение остават и не престават образованието си, само че има и такива, които отпътуват в чужбина и повече не се връщат. Макар образователната година да е в края си, екипите не престават да обхождат адреси и да връщат децата в клас.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР