Над 214 милиона бразилци скоро ще могат да използват блокчейн

...
Над 214 милиона бразилци скоро ще могат да използват блокчейн
Коментари Харесай

Бразилия също започва да издава цифрови идентификационни портфейли

Над 214 милиона бразилци скоро ще могат да употребяват блокчейн технологията, с цел да получат достъп до своите цифрови идентификационни портфейли, разгласи държавното управление на страната. Рио де Жанейро, Гояс и Парана ще бъдат първите щати, които ще издават цифрови персонални документи посредством частен блокчейн, създаден от Serpro – бразилската национална работа за обработка на данни. Паспортните служби в цялата страна би трябвало да могат да издават цифрови документи за идентичност по новата технология до 6 ноември, гласи декрет от 25 септември.

Според Алешандре Аморим, президент на Serpro, неизменността и децентрализирания темперамент на блокчейна го вършат идеалната технология за реализирането на плана:

„ Блокчейн технологията играе сериозна роля в отбраната на персоналните данни и предотвратяването на измами, като обезпечава по-голяма сигурност в цифровия свят за бразилските жители. Използването на платформата b-Cadastros доста покачва сигурността и надеждността на плана за национални цифрови идентификационни документи. “

Според държавното управление на Бразилия планът е от решаващо значение за оправянето с проведената престъпност в страната, позволявайки на държавните браншове да работят дружно, предлагайки по-прост метод за достъп до услуги и усъвършенстване на административните регистри.

Управата на столицата на Аржентина, Буенос Айрес, неотдавна разкри сходна своя самодейност, позволяваща на жителите на града да получат достъп до цифрови версии на персоналните си документи посредством цифрови портфейли.

През последните няколко години Бразилия работи за уеднаквяване на процедурите по издаване на документи за идентичност в своите 26 щата:

„ Блокчейн технологията ще разреши осъществяването на по-сигурен продан на данни сред федералните служби. “, се споделя още в известието на Serpro.

Друго значимо начинание на управляващите в страната, основано на блокчейн технологията, е идното въвеждане на цифрова валута на централната банка. Правителството разгласява повече информация за плана през август, давайки публично име и лого на така наречен дигитален реал. Местен разработчик обаче твърди, че е разкрил функционалност в кода на Drex, както бе наименувана цифровата валута, позволяваща на съвсем всеки централен орган в страната да замразява средства или да понижава балансите на жителите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР