Над 2000 стартиращи предприятия са създадени в България през последните

...
Над 2000 стартиращи предприятия са създадени в България през последните
Коментари Харесай

Радев: София е в Топ 10 на дестинациите за стартиращ бизнес

Над 2000 започващи предприятия са основани в България през последните пет години, разкрити са 15 000 места единствено в тази сфера, а София към този момент е в Топ 10 на дестинациите за започващ бизнес. Това означи президентът Румен Радев на среща на " Дондуков " 2 на български започващи компании с представители на водещи немски компании с бизнес у нас.

Срещата се провежда по самодейност на президента и в партньорство с Германо-българската индустриално-търговска камара, предава Българска телеграфна агенция

Подкрепата за започващите предприятия увлича доста младежи да търсят своята реализация в България, съобщи още президентът.

Страната ни има всички нужни съставни елементи за развиване на започващ бизнес - познание, хора, упоритост, смели хрумвания за предприемачество. Това, което по думите на президента може да се направи, е да се способства тези детайли да се свързват по по-добър метод и българската екосистема за започващи предприятия да се свърже с други огромни системи. Тук е ролята на страната и на институциите да способстват тези връзки, да дават опция на гения на младите бизнесмени да се разраства, уточни президентът.

В приветствието си Румен Радев посочи още, че Германия е най-големия външно-търговски сътрудник на България и стратегически вложител. Германският бизнес носи освен ноу-хау, той носи позитивния модел на положителни бизнес практики, които въздействат за възстановяване на икономическата среда и на бизнес културата в България, сподели президентът Радев. Той уточни, че в Германия има построена постоянна екосистема за започващи предприятия, която всяка година основава компании, които бързо стават международно известни.

Стартъпите и нововъведенията основават връзката сред сегашното и бъдещето, а такива срещи и начинания способстват българските започващи компании да излязат на международната сцена, съобщи от своя страна Тим Курт, президент на Германо-българската индустриално-търговска камара.

В рамките на срещата започващи компании направиха презентации за активността си и показаха своите бизнес хрумвания и упования пред българската стартъп екосистема.

Срещата стартира с едноминутно безмълвие в памет на огромната актриса Стоянка Мутафова.

 
Борьбу с инакомыслием надо начинать с запрета многоточия...

Источник: https://nekdo.ru
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР