Над 2000 служители на компанията Амазон - собственост на най-богатия

...
Над 2000 служители на компанията Амазон - собственост на най-богатия
Коментари Харесай

Кратки новини

Над 2000 чиновници на компанията " Амазон " - благосъстоятелност на най-богатия човек в света Джеф Безос - започнаха стачка в Германия, заяви профсъюзът Вер.ди. Тя е под наслов " Без повече отстъпка за заплатите ни " и ще продължи минимум два дни

Индия отсрочи изстрелването на " Чандраян-2”

Индийската организация за галактически проучвания (ISRO) отсрочи по механически аргументи стартирането на автоматизираната задача " Чандраян-2 " на Луната, планувана за тази заран, гласи публично известие на управляващите. Пояснява се, че повода е " техническа спънка ", открита в ракетата 56 минути преди старта на космодрума " Шрихарикота ", където даже президентът на Индия дойде да следи дълго чакания старт.

Рокади в румънското държавно управление

Кармен Дан, която е министър на вътрешните работи на Румъния от януари 2017 година, подаде оставка след диалози с премиера Виорика Дънчила, оповестяват локални медии. Оставката на Дан е в подтекста на идни рокади в държавното управление, оповестени от Дънчила. Тя към момента не е съобщила имената на всички министри, които ще бъдат заменени, само че Кармен Дан беше една от евентуалните цели. Сред тях е и външният министър Теодор Мелешкану. Очаква се осем министри да бъдат заменени.

Китай задържа още един канадец

Китайската полиция е задържала канадски жител по отношение на наркослучай, в който са забъркани студенти, разгласи външното министерство на азиатската страна, осведоми Ройтерс. Случаят е на фона на напрегнатите връзки сред Отава и Пекин. Те се обтегнаха през декември 2018 година, откакто полицията във Ванкувър задържа Мън Ванчжоу - вицепрезидент и финансов шеф на китайската компания Huawei Technologies. Пекин упорства да бъде освободена.

Макрон е в Сърбия

Президентът на Франция Еманюел Макрон е на двудневно публично посещаване в Белград. Това ще бъде първата аудиенция на френски държавен глава след визитата на Жак Ширак през 2001 година Очаква се две от основните тематики на диалозите да бъдат Косово и евроинтеграцията на страните от района. Официалната позиция на Франция за Косово е, че разговорът би трябвало да продължи и да бъде открито компромисно решение.


Арести на незаконни имигранти за депортирането им започнаха в някои американски градове. В края на юни Тръмп предизвести, че американските полицейски чиновници скоро ще стартират да депортират " милиони незаконни имигранти "
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР