Над 2000 лв. месечно за работата си в общинския съвет

...
Над 2000 лв. месечно за работата си в общинския съвет
Коментари Харесай

Пловдивските съветници си гласуваха над 2000 лв. заплата

Над 2000 лева месечно за работата си в общинския съвет ще вземат отсега нататък членовете му, заяви БНР. Решението е взето през днешния ден на сесия. 

Възнаграждението на ръководителя Александър Държиков се усилва от 1349 на 2680 лева Редовите членове ще получават 15 % от заплатата му, т.е. малко над 400 лева Но се прибавят по 2% за присъединяване в съвещание на непрекъсната комисия, има и други 40 % от възнаграждението на ръководителя, които ще се употребяват за представителни разноски.  Така месечната сума за консултант става над 2000 лева Групата на Българска социалистическа партия бе срещу. Но партията е малцинство в съвета, ръководи болшинство на ГЕРБ.

Самият кмет Здавко Димитров (ГЕРБ) получава по 3350 лева Заплата му бе увеличена през март.

Преди няколко дни стана ясно, че един негов сътрудник от много по-малък град ще получава надалеч по-впечатляваща сума. Става дума за кмета на Перник Станислав Владимиров (БСП), за който съветниците гласоподаваха оптималното заплащане от 5070 лева Той изясни индиферентно, че с такава сума ще може умерено да работи за града си, а не да мисли по какъв начин да изхранва фамилията си.  Пернишките съветници също си гласоподаваха огромни заплати.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР