Над 200 военнослужещи и военна техника бе разположена в Казахстан

...
Над 200 военнослужещи и военна техника бе разположена в Казахстан
Коментари Харесай

Миротворците си тръгват от Казахстан след 2 дни

Над 200 военнослужещи и военна техника бе ситуирана в Казахстан на фона на всеобщите вълнения в страната, които избухнаха след рекордните цени на пропан-бутана. Протестите в икономическата столица Алмати взеха и жертви. При безредиците има и близо 10 хиляди задържани.

" Основната задача на мироопазващите сили на ОДКБ завърши сполучливо. След два дни ще стартира поетапно евакуиране на обединявания мироопазващ контингент. Процесът на евакуиране ще отнеме не повече от 10 дни ", сподели Токаев по време на съвещание, излъчено директно по държавната телевизия, представено от интернационалните организации.

Вчера президентът на Русия Владимир Путин разгласи победа.

Властите в Казахстан упрекнаха “външни сили” за случилото се и дефинираха стачкуващите като терористи. Президентът Токаев отхвърли да се срещне с протестиращите и подреди на войските да стрелят без предизвестие. Държавният глава на Казахстан разгласи, че страната е претърпяла опит за прелом. На собствен ред президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че Москва ще направи всичко допустимо, с цел да постави завършек на “цветните революции”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР