Над 200 училища в цялата страна се ремонтират основно. Едновременно

...
Над 200 училища в цялата страна се ремонтират основно. Едновременно
Коментари Харесай

Борисов: Над 200 училища в цялата страна се ремонтират основно

Над 200 учебни заведения в цялата страна се ремонтират главно. Едновременно с пътищата, мислим и за поколенията - да бъдат добре образовани, здрави и мощни, съобщи министър-председателят Бойко Борисов в Търговище.

 © Българска телеграфна агенция
Премиерът е инспектирал ремонтните действия на ОУ " Христо Ботев ". Обектът се извършва по финансиран от Оперативна стратегия " Региони в напредък " план за възобновяване на просветителна инфраструктура, осведоми пресслужбата на кабинета.

Премиерът е изтъкнал, че сега се работи по учебни заведения, които не са ремонтирани откогато са издигнати, строят се и детски градини.

" Усещам огромен напредък в хората, които виждат, че се поставят огромни старания по тези тематики ", е добавил Борисов.

Министър-председателят е отбелязал и поддръжката, която страната е осигурила за ремонта на подготвителния състезателен комплекс в Търговище. Целево са били отпуснати 850 000 лв.. Сградата е строена в интервала 1968 - 1975 година и до момента не е юридически главен ремонт. В нея упражняват над 450 деца и младежи.

Попитан от медиите кое е предизвикването пред държавното управление сега, министър председателят е отбелязал:

" Опозицията минимум ни тормози, тъй като им давахме на няколко пъти властта, видяхме какъв брой могат. Това упражнение го минахме два пъти, не виждам смисъл да се прави отново ". Борисов е обърнал внимание на обстановката в прилежащи на България страни.

" Ако имаме глави на раменете си, като политическа класа, като институции, би трябвало да сме доста единни и да използваме това време България да изпревари всички в района. Това и вършим ", е споделил министър-председателят.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР