Над 200 училища в цялата страна се ремонтират основно. Едновременно

...
Над 200 училища в цялата страна се ремонтират основно. Едновременно
Коментари Харесай

Борисов: Едновременно с пътищата, мислим и за поколенията - над 200 училища се ремонтират

Над 200 учебни заведения в цялата страна се ремонтират главно. Едновременно с пътищата, мислим и за поколенията – да бъдат добре образовани, здрави и мощни, съобщи министър-председателят Бойко Борисов в Търговище. Премиерът инспектира ремонтните действия на ОУ „ Христо Ботев “, оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Обектът се извършва по финансиран от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ план за възобновяване на просветителна инфраструктура. Борисов посочи, че сега се работи по учебни заведения, които не са ремонтирани откогато са издигнати, строят се и детски градини. „ Усещам огромен напредък в хората, които виждат, че се поставят огромни старания по тези тематики “, добави Борисов.

Министър-председателят означи и поддръжката, която страната е осигурила за ремонта на подготвителния състезателен комплекс в Търговище. Целево бяха отпуснати 850 000 лв.. Сградата е строена в интервала 1968 - 1975 година и до момента не е юридически главен ремонт. В нея упражняват над 450 деца и младежи.

Попитан от медиите кое е предизвикването пред държавното управление сега, министър председателят означи: „ Опозицията минимум ни тормози, тъй като им давахме на няколко пъти властта, видяхме какъв брой могат. Това упражнение го минахме два пъти, не виждам смисъл да се прави отново “. Борисов обърна внимание на обстановката в прилежащи на България страни. „ Ако имаме глави на раменете си, като политическа класа, като институции, би трябвало да сме доста единни и да използваме това време България да изпревари всички в района. Това и вършим “, сподели в умозаключение министър-председателят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР