Над 200 училища в Гърция остават затворени заради протести на

...
Над 200 училища в Гърция остават затворени заради протести на
Коментари Харесай

Над 200 училища в Гърция затвориха заради протести на учениците срещу маските

Над 200 учебни заведения в Гърция остават затворени поради митинги на учениците против наложителното носене на защитни маски, оповестява електронното издание на вестник Protothema.
Учениците са добавили и редица други условия в листата си, в това число увеличение на финансирането за обучение, както и наемане на повече преподаватели.
За през днешния ден, четвъртък, студентският координационен комитет организира шествие от 10 сутринта в центъра на Атина против наложителното носене на маски, само че също по този начин и с претенции за набиране на учители и подобаващ почистващ личен състав.
Конфедерацията на родителите също участва на марша, като уточни в известието си, че „ Изискванията на учениците са условията, с които родители и учители са се мобилизирали от началото на пандемията и през днешния ден остават нерешени “.
Правителството обмисля да предприеме по-активни ограничения против ученическите митинги, в допълнение към убеждаването и непрекъснатия зов към недоволните, както разгласи държавният представител Стелиос Пецас. „ Това е въпрос, който надълбоко ни визира. Ще забележим какви спомагателни ограничения можем да предприемем, в допълнение към убеждаването и непрекъснатите ни апели учениците да не подхващат такива дейности, които са проблематични през образователната година, само че и са заплаха за здравето на хората, които стачкуват. И това е по този начин, тъй като всички ние би трябвало да прилагаме ограниченията за ковид без изключения “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР