Над 200 тунела по автомагистралите в Италия са потенциално опасни,

...
Над 200 тунела по автомагистралите в Италия са потенциално опасни,
Коментари Харесай

Над 200 тунела по автомагистралите в Италия са опасни

Над 200 тунела по автомагистралите в Италия са евентуално рискови, сочи вътрешен отчет, изминал в разнообразни издания, съобщи ДПА.

Тунелите не дават отговор на директивите на Европейския съюз поради проблеми като незадоволително осветяване, липса на ясни направления за евакуация при злополука или дефектна хидроизолация, е посочено в отчета.

Според в. " Република " инстанция към министерството на превоза е съставила отчета и го е изпратила на операторите на автомагистралите и пожарните служби при започване на ноември.

В един от избраните като рискови тунели стана отчасти сриване на 30 декември, когато от тавана му падна 2,5-тонен сектор. За благополучие не беше ударен нито един преминаващ автомобил.

Според обявата отчетът на министерството е бил конфискуван от финансовата полиция, която проверява случая на автомагистралата от Генуа до Гравелона Точе. Транспортното министерство и частният оператор Аутостраде (Autostrade), който ръководи 105 от тунелите, упоменати в отчета, не дали отговор на молбата за коментар.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР