Над 200 търговски обекти – магазини, барове, дискотеки, спортни клубове,

...
Над 200 търговски обекти – магазини, барове, дискотеки, спортни клубове,
Коментари Харесай

НАП запечата магазини, барове, дискотеки, хотели и бензиностанции

Над 200 търговски обекти – магазини, питейни заведения, нощни заведения, спортни клубове, хотели, бензиностанции и даже ветеринарна клиника са били запечатани от звеното " Фискален надзор “ на Национална агенция за приходите от началото на годината. Според настоящото законодателство неиздаването на касова записка е съображение за запечатване за период до един месец, напомнят от Национална агенция за приходите. Освен краткотрайното затваряне на обектите, на притежателите им са наложени и санкции, достигащи до 2000 лева за всяко нарушаване.

От началото на зимния туристически сезон фискалният надзор на Национална агенция за приходите прави всеобщи инспекции в зимните курорти и регионалните градове, като на някои места в страната патрулират униформени чиновници. Фискалните сътрудници употребяват специфичен програмен продукт за наблюдаване от разстояние на оборотите на избрани рискови търговци, чиито доходи доста се разграничават от нормалните за съответния отрасъл и територия.

" Засилваме контрола в зимните курорти и централните елементи на регионалните градове. Запечатването на обекти за период до 1 месец е тежка и неприятна мярка за търговците, която обаче може да бъде избегната с издаване на касова записка за всяка покупка “ сподели шефът на " Фискален надзор “ в Национална агенция за приходите Спас Шишков във връзка инспекциите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР