Над 200 старозагорци излязоха за четвърта поредна вечер на протест

...
Над 200 старозагорци излязоха за четвърта поредна вечер на протест
Коментари Харесай

Стотици блокираха кръговото кръстовище в Стара Загора и събуха едната си обувка

Над 200 старозагорци излязоха за четвърта поредна вечер на митинг и блокираха за близо 2 часа кръговото кръстовище в града, където в петък 18-годишният Никола Михайлов блъсна с лекия си автомобил БМВ три млади дами.
Още по тематиката
Хората стачкуваха против несигурността и беззаконието по пътищата и показаха противоречие с прекомерно леката, съгласно тях, мярка за неотклонение, избрана през днешния ден на младежа.

Районният съд в лицето на арбитър Златко Мазников реши, че ученикът има положителни характеристични данни и няма заплаха да се укрие или извърши друго закононарушение. Затова дефинира мярка за неотклонение " домакински арест ", като Никола би трябвало да носи и електронна гривна.

Протестиращите събуха едната си обувка и оповестиха, че в символ на съпричастност с най-тежко потърпевшата при случая в петък - 23-годишната Диди Илева, чийто ляв крайник бе ампутиран, ще носят по една обувка на планувания за сряда нов митинг на злощастното кръгово кръстовище.

 Снимка: Българска национална телевизия

" Това нещо, което се случи, беше предизвестено. Най-вече упреквам за бездействието старозагорската полиция, тъй като не малко сигнали имаше за такива дрифтове на няколко точки в града в продължение на няколко години. И не бяха взети никакви ограничения. От там нататък виновност има и фамилията на водача. Но най-лошото е, че хората усещат, че има безотговорност ", съобщи пред Радио Стара Загора един от протестиращите.

 Снимка: Михаил Михалев
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР