Над 200 състезатели от 25 клуба ще си оспорват отличията

...
Над 200 състезатели от 25 клуба ще си оспорват отличията
Коментари Харесай

Над 200 състезатели в състезание по спортна гимнастика В София

Над 200 състезатели от 25 клуба ще си оспорват оценките в първия кръг на държавното персонално -отборно състезание по спортна гимнастика. Със надпреварата, което ще се организира на 17 и 18 март в залата на Национална спортна база „ Раковски “ се слага началото на държавния състезателен календар за 2023 година.

„ Това е доста значимо съревнование, тъй като то е освен част от държавния състезателен календар. Надпреварата е част от подготовката на състезателите ни за международното състезание за младежи и девойки и за европейското състезание за мъже и дами. Надявам се състезателите да покажат най-хубавото от себе си. След това ще имаме и три зонални шампионати – във Варна (25 март), в Пловдив (31 март – 1 април) и в София (22-23 април) “, това показа президентът на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев.

Олимпийският вицешампион на висилка от Игрите в Атланта през 1996 година посочи, че състезателите ще са разпределени в три възрастови групи.

„ Младежи и девойки (младша и старша възраст) и мъже и дами. Тук попадат момчетата и девойките, които се приготвят точно за международното и за европейското състезание. В конкуренцията при мъжете няма за вземат участие братята Еди и Кевин Пеневи. Те бяха две седмици в България  и се подготвяха с националния тим. Наложи се, за малко, да си заминат още веднъж за Съединени американски щати, само че ще се върнат в България в края на март. При дамите надпреварата ще пропусне Палома Спиридонова, която ще дойде от Америка при започване на април, само че пък ще се включи Никол Стоименова, която живее и тренира в Англия “, добави Красимир Дунев.

В събота след привършване на държавното състезание ще се организира и първия за годината шампионат за деца " Йордан Йовчев - за купа Дженерали ".
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР