Над 200 състезатели от 12 държави от общо 3 континента,

...
Над 200 състезатели от 12 държави от общо 3 континента,
Коментари Харесай

Над 200 състезатели от 12 държави се чакат на турнир по скокове във вода

Над 200 състезатели от 12 страни от общо 3 континента, ще вземат присъединяване в 10-ия интернационален шампионат по скокове във вода „ Купа София “, който ще се от 23 до 26 юли на открит басейн „ Диана” Турнирът е част от програмата на Столична община за Развитие на Детско – юношеския спорт. Главен уредник на шампионата е „ Клуб плувни спортове Витоша “, отпред с президента на клуба Георги Чобанов, който провежда и различен огромен интернационален шампионат у нас – само че по плувне „ Talent Cup “.

Очаква се състезатели от Русия и Украйна, които са едни от водещите в сили в този спорт в Европа, също да вземат присъединяване. Отборът на Русия идва с 48 състезатели от 4 разнообразни школи. Изключително оспорвана ще бъде битка за отборната шампионска купа, защото присъединяване в шампионата ще вземата и два тима от Англия, единият от които идва с цялостен състав. Участие ще вземат и тимове от Казахстан и Египет.

По традиция участващите в това съревнование от най-малките група – D (9-10 годишни) и C (11-12 годишни), имат традиция да осъществят по-късно доста положителни резултати на Европейски и международни шампионати за юноши и девойки. В годините обратно шампионата „ помни “ образци за медалисти от Световни и Европейски шампионати, почнали интернационалната си спортната си кариера точно от шампионата „ Купа София “.
Официалното откриването на шампионата е на 23 юни в 15:30, а уредниците дават обещание доста забавно съревнование изпълнено с позитивни страсти и изненади. Входът е свободен.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР