Над 200 предложения са направили старозагорските ученици какво да се

...
Над 200 предложения са направили старозагорските ученици какво да се
Коментари Харесай

Отчетоха втората инициатива “Гласът на младите”

Над 200 оферти са създали старозагорските възпитаници какво да се промени през 2019 година в Стара Загора и в живота на младежите. Основните от тях са свързани с уреждането на битови и транспортни проблеми. Има и оферти за разнообразни спортни начинания
Младежите оферират да се подобрят заслоните на спирките на градския превоз, с цел да се чака да чака на топло идването на тролейбуси и рейсове. На спирките се планува да се слагат винили, отразяващи историята на града от неолита да наши дни, с което казусът ще се реши, изясни Иванка Сотирова, заместник-кмет филантропични действия.
Има оферти за отделяне на кътове за отдих в учебните заведения и за разширение на тоалетните в някои от тях. От Младежкия общински съвет (МОС) оферират да се ремонтират постройките на Младежкия дом и Центъра за поддръжка за личностно развиване, да се изградят още фитнес площадки и стоянки за колела.
Кметът Живко Тодоров изрази задоволството си, че “младите хора мислят за развиването на своя град” и ги увери, че ще помогне за реализирането на някои хрумвания. Той напомни, че слънчевият часовник, който ще се построи в разширението на парк „ Артилерийски “ е по концепция на младежите. Обеща им, че ще се направи всичко допустимо да се ремонтират Младежкият дом и Центъра за поддръжка за личностно развиване.
За концепцията на младежите за възстановяване на междублоковите пространства кметът им предложи да поемат самодейност за облагородяването на част от пространствата, а общината ще им обезпечи нужните цветя и дръвчета за това.
“За нас е доста значимо да се чува гласът ни “, разяснява Радина Николова, ръководител на МОС, и акцентира че самодейността е добра опция “старозагорските възпитаници да изразят своите визии и упования, свързани с бъдещото развиване на Стара Загора”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР