Над 200 пенсионери излязоха на протест в Шумен. Те настояват

...
Над 200 пенсионери излязоха на протест в Шумен. Те настояват
Коментари Харесай

Протест с искане за преизчисляване на пенсиите в Шумен

Над 200 пенсионери излязоха на митинг в Шумен. Те упорстват за преизчисляване на размера на пенсиите.
Недоволството е част от стъпаловидни митинги в цялата страна, за които бе взето решение по време на Национална кръгла маса през предходната седмица, съобщи кореспондентът на БГНЕС.
Елена Иванова се е пенсионирала като здравна сестра с над 40-години стаж. Пенсията й през днешния ден е 250 лв..
У нас не съм седяла толкоз колкото в болница. И най-после – нищо. Подигравка. Всички разноски би трябвало да попълня, а пък няма – не стигат, сподели Иванова.
Ножицата е доста огромна. Минималните и оптималните пенсии в този момент получават 55% от прихода, на който са се пенсионирали, разяснява Анка Янкова от Сдружение на пенсионерите.
Проблем има и при старите и новите пенсии. Сега колежките вземат към 400 лв., аз съм с 250 – това тъждество ли е? Аз съм работила сестра и тя е работила сестра. Няма тъждество, изясни Елена Иванова.
Пенсионерите упорстват за преизчисляване на възнагражденията им преди окончателното гласоподаване на бюджета за 2020 година.
Предложението им е базата за преизчисление да бъде междинният приход от 2018 година Инфлацията е убийствена. Взимам 364 лв. – добре, че сме със брачната половинка ми, че две пенсии, сподели от своя страна Христо Радев.
Протест ще има и в понеделник, а в случай че не се вземат ограничения, недоволството на пенсионерите може да стане безсрочно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР