Над 200 незаконни къщи са били премахнати при построяването на

...
Над 200 незаконни къщи са били премахнати при построяването на
Коментари Харесай

Спешно събарят незаконните постройки над булевард „Левски” във Варна

Над 200 противозаконни къщи са били отстранени при построяването на новоизграденият бул. „ Левски ”

Още през днешния ден ще бъде съборена и къщата, която безусловно „ виси ” над локалното платно на булеварда. Въпреки решението на Върховен касационен съд, което са получили от Община Варна пред два дни, се постанова незабавното решение да се събори тази къща.

Тези наложителни ограничения не опонират на закона, защото, става въпрос за живота и здравето на хората, живеещи там, показа кметът Портних пред публицисти. Другите здания също ще последват ориста на тази къща, защото наложително се постанова укрепването на ската, построяването на път и залесяване.

Според думите му, до в този момент правосъдните процедури са спирали дейностите на общината по събарянето на противозаконните здания в региона на булеварда.

Той показа още, че е предоставено краткотрайно настаняване на живущите в рисковата къща
„ Колегите са тука, по-късно ще влезнат да стартират да събарят. Въпреки, че се опитахме посредством законна процедура, само че решението не беше в наша изгода. Ние сме обжалвали, само че делото е планувано за Януари 2020 година. „ – разясни Иван Портних
„ За сметка на изпълнителите отстраняваме нередностите и зародилите пропуски и проблеми за сметка на изпълнителите. Където има проблематична тематика, решаваме на момента.

Другите би трябвало да паднат, на процедура те са противозаконни. Вие помните какъв брой тона отпадък изкарахме от тук, и вижте какъв брой е нечисто отново, след няма и месец. Затова тези къщи падат, вършим сервизен път, вършим огради, с цел да не могат да си хвърлят боклуците и ще почистим ската и ще го залесим. „ - съобщи още кметът.

В момента се разчиства платното от свлечената земна маса и се приготвят машините да влязат и да съборят проблематичната и рискова постройка.
Днес към 11:20 ч, земна маса се свлече и зае безусловно цялата дясна лента от едното платно на новото трасе на бул. „ Левски ”. Наша читателка снимала с видеорегистратор моментът на свличането.

На незабавен брифинг през днешния ден, кметът направи изказване пред публицисти и жители по отношение на ограниченията, които ще бъдат взети по казусът със свлачището, както и рисково провисналите къщи над булеварда.

Припомняме, че бул. Левски към момента е с акт 15 и не е влезнал напълно в употреба публично. Все още се правят довършителни работи по него.

Геновева Михайлова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР