Над 200 медици вече са се подписали под подписка с

...
Над 200 медици вече са се подписали под подписка с
Коментари Харесай

Над 200 медици вече са се подписали за наказание за доц. Мангъров

Над 200 медици към този момент са се подписали под подписка с искане БЛС да глоби доцент Мангъров за неколегиално, неетично и неприемливо държание, оповестява профилираното издание „ Право и Здраве “.

Подписката е инициирана от доктор Сибила Маринова, шеф на Отделението по анестезиология и интензивно лекуване в МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “-Велико Търново, с отворено писмо до Етичната комисия на БЛС.

Лекар сезира Етичната комисия на Лекарски съюз поради доцент Мангъров

Ето и цялостното мнение, оповестено без редакторска интервенция:

"Уважаеми сътрудници, От месеци един господин, който не мога да нарека доктор, приказва лъжи в общественото пространство, наскърбява сътрудниците си, работещи на първа линия в битката с COVID-19 и ги упреква в измами и източване на НЗОК.

Атанас Мангъров първо сподели, че няма заболели от ковид, след това сподели, че те се самоизлекуват, с което се опита да заличи лишенията и часовете труд в защитни костюми на всички медици, дните, прекарани в лечебните заведения без да виждат околните си, жертвите, които коронавирусът взе измежду нашите сътрудници и стотиците инфектирани при осъществяване на професионалния си дълг лекари, медицински сестри и санитари. Открито приканва обществото да не съблюдава закона и разпоредбите.

В наглостта си Атанас Мангъров стигна и по-далеч: написа и сподели, че инфектираните и хоспитализациите нарастват, тъй като цената на пътеката е станала 1200 лева, с което непосредствено упрекна сътрудниците си, че мамят и източват НЗОК.

Смятам, че нашето съсловие не би трябвало нито секунда повече да толерира държанието на Атанас Мангъров, което, не за първи път, е извънредно неколегиално, неетично и безусловно неприемливо! “

Повод за писмото и подписката стана сегашен пост на доцент Атанас Мангъров във фейсбук профила му. „ 09.07.2020: 240/4286=5,6%. В интензивните браншове са 29, в лечебните заведения - 498. Хоспитализираните ще нарастват, тъй като пътеката стана 1200 лева Ако през вчерашния ден можеха да създадат 1 000 000 теста щяха да открият 56 000 инфектирани “, написа той.

Припомняме, че БЛС и НЗОК се споразумяха цената на клиничната пътека, по която се лекува Коронавирус, да бъде увеличена двойно - от 618 лева на 1200 лева, като новата цена би трябвало да влезе в действие от 1 август.

Предстои да бъде подписан Анекс към НРД, в който с изключение на цената на пътеката за ковид, са увеличени цените на всички клинични пътеки за инфекциозни болести. Това е третото им нараствания за последната една година ", се споделя в позицията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР