Над 200 км канализация и водопровод сме изградили за 10

Над 200 км канализация и водопровод сме изградили за 10 ...

Над 200 км канализация и водопровод за 10 години в София.


Над 200 км канализация и водопровод сме изградили за 10 години, похвали се кметът на София Йорданка Фандъкова след проверка на работите по асфалтиране на улици в ж.к.“Люлин“ 9, където е изградена нова ВиК мрежа.

"Изпълняваме трети етап от изграждането на канализация и водопровод в този район на "Люлин", каза Фандъкова.

Първите два етапа бяха изградени през 2012 и 2015 г.

По думите й това е заключителният етап за тази част на града.

ВиК дейностите по ремонта на улиците в район "Люлин" вече са приключили.

Кметът заяви, че е било много важно да бъдат осигурени средствата, за да бъдт възстановени или изградени изцяло улиците.

"Специално на ул. "Беравица" има възможност да се изгради едно пространство за градинка и паркинг. Възложих на кмета да направи идеен проект", коментира Фандъкова.

Тя добави, че ще бъдат осигурени средства, за да може проектът да бъде завършен изцяло. По нейни думи това са най-тежките проекти.

Фандъкова посочи, че някои улици вече са изцяло ремонтирани, а други се довършват.

"Тази година реализираме 4 проекта, като защитихме средства в Министерството на околната среда и водите", коментира градоначалникът.

По линия на "Софийска вода" продължава изграждането на канализация в "Горубляне", "Нови хан" и "Бенковски". До края на годината трябва да бъде завършено регионалното прединвестиционно проучване.

"То ще ни даде възможност да подадем документи за защитените от нас 400 млн. лв. средства по ОП "Околна среда. Правим всичко възможно да включим максимално много части и райони на София, за да може да се възползваме от европейските пари", заяви Фандъкова, цитирана от "Фокус".
По публикацията работи: Габриела Джекова

Източник: dnes.bg