Над 200 жители на Вършец днес излязоха на протест и

...
Над 200 жители на Вършец днес излязоха на протест и
Коментари Харесай

Жители на Вършец искат оставката на ръководството на В и К

Над 200 поданици на Вършец през днешния ден излязоха на митинг и краткотрайно блокираха прохода Петрохан. Причината е непоносимата нова цена на водата, с която те не са съгласни.
 
По обед протестиращите извиха кръшно българско хоро, след което се разходиха в региона и по този начин за малко направиха невероятно прекосяването в региона на Малката Бързия. Това бе вторият им митинг по отношение на новата цена на водата, която бе оповестена от началото на септември от ВиК-Монтана.
 
Това, за което протестиращите упорстват, е да бъде върната остарялата цена на водата от 1,96 лева, която също не е ниска, съгласно хората от Вършец. Предвиденият скок на цената бе на 2,72 лева за кубик, само че след първия им митинг бе цената бе изменена и е малко над 2,20 лева
 
" Ние настояваме освен за връщането на остарялата цена на водата и това тя да остане на 1,96 лева в идващите четири години. Искаме също оставката на управлението на ВиК-Монтана и ще настояваме за това пред министър-председателя и пред Министерство на регионалното развитие, тъй като би трябвало да се промени методът на взаимоотношение сред ВиК и Община Вършец. Сега сред тях няма обществен разговор, няма обществено търпими цени на водата ", сподели за Дарик Георги Найденов, общински консултант от АБВ във Вършец, който също взе участие в митинга.
 
Той съобщи, че до 15 дни ще изпратят сигнал до Софийска градска прокуратура, в който ще изнесат данни за неточности в бизнес проекта на ВиК-Монтана за 2017-2021 година, въз основата на който цената на водата в общината ще нараства. Протестиращите също са безапелационни, че в случай че от днешния митинг няма резултат, ще стачкуват пред министерски съвет.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР