Над 200 хиляди посетители са преминали през съборното селище на

...
Над 200 хиляди посетители са преминали през съборното селище на
Коментари Харесай

Колона от коли по пътя за Роженския събор

Над 200 хиляди гости са минали през съборното населено място на Роженските поляни през вчерашния ден и през днешния ден до обяд на поляните на Рожен, оповестиха уредниците на събора.Информацията е, че от Пловдив идват още хиляди коли и по тази причина придвижването се стопира до буферните паркинги в Чепеларе, Пампорово и Смолян. А от там се пускат единствено рейсовете от публичния транспорт, извозващи хората на 30 минути, заяви " Марица ".

На метода за Рожен от село Проглед, където се сливат трасетата от Пампорово и Пловдив, се получиха километрични колони. Освен леки коли към събора пътуват и доста рейсове от разнообразни обитаеми места с хора, проведени на публичен принцип.

А на поляните има паркирани стотици коли, полиция и жандармерия контролира по всички трасета към събора придвижването.

" Средно по 100 хиляди души дневно чакат уредниците на Събора на националното творчество и отглеждането на животни " Рожен 2019 ". Голяма част от тях пътуват за проявата със личните си коли.

С цел предварителна защита, институциите подхващат ограничения освен за организация на придвижването, само че и за спомагателен акцент на пътната сигурност по време на събора.

Зони за препоръки по пътна сигурност

На Роженските поляни е обособена Зона за пътна сигурност. На проявата участват и стотици деца като за тях се организират редица игри и открити уроци, които да ги научат на съществени правила по пътна сигурност. Често на сходни всеобщи прояви, където има огромен брой коли, за жалост, се случват и тежки произшествия преди и след техния край. Целта на уредниците е по време на цялото мероприятие да се ускори вниманието на гостите, с цел да карат деликатно и отговорно от и към дома си ", оповестиха от Агенция " Пътна сигурност ".

Американка пя " Девойко, мари хубава "

" Девойко, мари, хубава ", изпълнена от 28-годишната Рейчъл от Тексас, бе най-аплодираната изява през втория ден на Роженския събор. Младата американка посещава за първи път България, откакто към този момент е влюбена в българския фолклор. Рейчъл описа пред публицисти, че сама е научила българските песни, слушайки ги от записи в интернет. Допълва, че е очарована от първата си среща с България, която, по думите й, има най-хубавата фолклорна музика с най-сложния темп.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР