Над 200 хиляди лева предвижда Столичната община за строителство и

...
Над 200 хиляди лева предвижда Столичната община за строителство и
Коментари Харесай

Над 200 хил. лв. предвижда Столична община за ремонт на храмове

Над 200 хиляди лв. планува Столичната община за строителство и реорганизация на пет църкви тази година.

Сумата ще бъде разпределена сред храмовете в Княжево, Гробищен парк Бакърена фабрика и новостроящата се арменска черква.

„ Със средствата ще бъде построена и отоплителна апаратура в Синагогата, както и общежития към Кремиковския манастир, в който се организират летни лагери “, изясни кметът Йорданка Фандъкова.  По думите ѝ „ съществуването на храмове на другите общности,  символизира религиозната и етническа приемливост на София “.

„ В радиус от един километър в центъра на София съжителстват православният храм „ Света Неделя “, синагогата, джамията, католическият храм и в този радиус ще се включи и Арменската черква “, добави Фандъкова.

Строителството на Арменската апостолическа православна черква „ Света Богородица “ стартира преди 10 години. Виктор Баръмов, член на църковното настоятелство, изрази вяра, че храмът ще отвори порти следващата година.

„ Имало е храм, който е бил  съборен през 30-те години на предишния век и в действителност от този момент се обитаваме в Арменския дом, който е на „ Тодор Александров “. Там има пригодена зала, която извършва функционалностите на черква. Остават ни още към триста хиляди лв. вложения да се създадат, с цел да може той да отвори порти “, изясни Виктор Баръмов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР