Над 200 хиляди души протестираха във Франция против поскъпването на

...
Над 200 хиляди души протестираха във Франция против поскъпването на
Коментари Харесай

Блокада във Франция: Инциденти белязаха протестите заради цените на горивата

Над 200 хиляди души стачкуваха във Франция срещу повишаването на цените на горивата и въобще на живота. Демонстрантка почина при случай, служител на реда беше леко ранен. Във вечерните часове напрежението в Париж се увеличи. Демонстранти се изправиха лице в лице против жандармеристи в центъра на града.

 © фотоси: Българска телеграфна агенция
Няколко случая белязаха митингите във Франция. В най-тежкия - демонстрантка беше прегазена от паникьосала се шофоьорка в департамента Савоя. Жертвата е 50-годишна жена.
- " Тя се радваше, че е тук да покаже гнева си ".  Един човек почина, а 47 бяха ранени при митингите във Франция Един човек почина, а 47 бяха ранени при митингите във Франция
Демонстрантка почина, а 47 души бяха ранени при митингите във Франция против увеличението на цените на горивата, обявиха представители на вътрешното...

Вътрешният министър Кастане беше осведомен за ситуацията с видеовръзки с префектите. Той изиска свободна лента, с цел да се избегнат сходни нещастия. На места, протестиращи безусловно лягаха на шосето.


- " Имам жена и дете, на 61 съм и би трябвало да диря работа, по какъв начин да пребивавам с тези цени и налози ". Серкан, водач на кола чартърен: " Дизелът нарастна и за нас не е рентабилно ". Вероник Лестрад, стачкуващ: " Аз не пребивавам,аз оставам жив.С мъжа ми сме на заплати, не можем да изхранваме две деца. Във Франция има прекалено много налози ".


Протестиращи упрекват президента за ситуацията.

Седрик Мелун, стачкуващ: " Политиката на Макрон е в интерес на богатите. Живеем съвсем в тирания ".


Не липсваше и неодобрение против " жълтите жилетки ".
Ванеса, жителка на Кале: " Проблемът,е че би трябвало да вървим на работа и те би трябвало да го имат поради.Не съм на непрекъснат контракт и нуждая се от тази работа поради мен и детето ми ".
Протести имаше и в отвъдморския френски департамент, остров Реюнион.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР