Над 200 фалшиви ТЕЛК решение са издадени само за четири

...
Над 200 фалшиви ТЕЛК решение са издадени само за четири
Коментари Харесай

Спиридонов: Само за 4 месеца са издадени над 200 фалшиви ТЕЛК решения

Над 200 подправени ТЕЛК решение са издадени единствено за четири месеца посредством разрушената скица във Варна. Това разгласи в предаването „ Тази сутрин” шефът на ГДБОП основен комисар Ивайло Спиридонов. Най-големите суми в схемата взимали двамата братя с българско и сирийско поданство, които са били медиатори.

„ Най-слабо заплатеното звено от цялата скица са лекарите. Сумите се разпределят по цялата верига и най-големите са открити в посредниците”, разясни Спиридонов.
Домашен арест за двамата сирийци, упрекнати в издаване на подправени ТЕЛК решения Съдът постанови останалите четирима лекари да бъдат освободени неотложно
В рамките на делото ще стане ясно какви тъкмо суми е получавал всеки в схемата. Според него ще има и още обвинени.

„ Има лица, които даже не са стигали до лекарите и те са разпитани. Има забъркани най-различни специалисти”, сподели още Ивайло Спиридонов.
На черния пазар: ТЕЛК за 72% неработоспособност коства 500 лева, 100% – до 1500 лева Това стана ясно по време на гледането на ограниченията за неотклонение на група, взели участие в скица за издаване на подправени решения от ТЕЛК
Той посочи, че 90% от клиентите са турско говорящи, а категорично изискване е било да не се работи с роми.

Припомняме, че Специализираният углавен съд не почете настояването на прокуратура за задържането под стража на шестимата упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за издаване на подправени ТЕЛК решения във Варна. Четирима от тях бяха освободени неотложно, а двамата братя сирийци остават под домакински арест.

Ивайло Спиридонов разяснява и делото против Димитър Желязков.
Митьо Очите: Притеснявам се за здравето си, обвиняванията против мен се крепят на клюки Адвокатът на Желязков изиска клиентът му да бъде прегледан
„ Не сме открили присъединяване на чиновници на Министерство на вътрешните работи или политици в групата, за която той е изправен пред съда”, разяснява основният комисар.

Той е на мнение, че обвиняванията против него ще устоят в съда, тъй като са събрани доста обстоятелства, които приказват за проведена незаконна група.

На въпрос какво е правил Бенчо Бенчев в Турция с него, Спиридонов съобщи, че не са засичани по-особени контакти сред тях.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР