Над 200 души ще участват в поредния Национален поход По

...
Над 200 души ще участват в поредния Национален поход По
Коментари Харесай

Над 200 походници тръгват от Плевен по стъпките на Апостола

Над 200 души ще вземат участие в следващия Национален поход „ По стъпките на Апостола “ – от Плевен до Карлово. Те са разпределени в осем лъча. Първата група ще тръгне на следващия ден, 11 юли. Тя ще бъде изпратена в 18,30 ч. пред паметника на Васил Левски в Плевен. Всички участници би трябвало да дойдат в Карлово на 18 юли, където ще се включат в тържествата за рождения ден на Апостола на българската независимост.   
Тазгодишният поход е юбилеен – организира се за 25-и път. В него ще взе участие един от създателите му - Васил Копчев, почетен ръководител на Общински комитет „ Васил Левски ” – Плевен. Другият най-възрастен участник е карловецът Васил Чардаклиев, който е роднина на Васил Левски. Най-младият „ походник “ ще бъде момче, което ще навърши 4 годинки през август, оповестиха уредниците.
В похода ще има и участници от Карлово, Видин, Никопол, София, Шумен, Левски.
По традиция от плевенските учебни заведения най-многобройна ще бъде групата от Математическата гимназия „ Гео Милев “. В самодейността ще се включат и доста деца от началния курс.
За всички участници са направени шалчета с мотото на похода: „ Напред към възраждането, обратно към природата - дайте късмет на младите! ”.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР