Над 200 души са арестувани по време на протест в

...
Над 200 души са арестувани по време на протест в
Коментари Харесай

Над 200 арестувани в Москва на протест в подкрепа на Голунов

Над 200 души са задържани по време на митинг в Москва, призоваващ за наказване на служителите на реда, забъркани в хипотетична инсценировка против журналиста Иван Голунов.

"Около 1200 души участваха в некоординирано обществено събитие. За осъществяване на административни нарушавания по член 20.2 от Кодекса за административните нарушавания на Руската федерация са арестувани повече от 200 души ", се споделя в известие на полицията.

Сред арестуваните са публицисти на "Комерсант ", "Ведомости ", "Медуза ", "Новая газета ", "Дождь ", "Такиие каузи ", "Лента.ру ", "Ройтерс ", "Шпигел ", "Ехо Москви " и други, съобщи "Комерсант ".

Сред арестуваните е блогърът Алексей Навални, заяви негова говорителка. Той е задържан, когато шествието е минавало в региона на Централния пазар на бул. "Рождественски ", съобщи interfax.ru.

Неговият юрист също разгласява Туитър фотография от задържането му.

Вчера полицията отдръпна обвързваните с опиати обвинявания против Голунов. Това беше необикновен ход на управляващите, сблъскали се с гнева на неговите поддръжници, съгласно които той е станал жертва на инсценировка поради своята журналистическа активност, отбелязва Ройтерс.

Привържениците му обаче взеха решение да стачкуват макар предизвестието на управляващите, че демонстрацията им ще бъде противозаконна. Протестното шествие стартира в 12.30 ч и мина през централни булеварди в столицата.

По-рано московската община предизвести уредниците на акцията за отговорността за нейното държание и прикани да не вземат участие в нея, защото е невероятно да подсигурява цялостна сигурност.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР