Над 200 души, по данни на организаторите, се включиха днес

...
Над 200 души, по данни на организаторите, се включиха днес
Коментари Харесай

Спря токът по време на протест срещу ЧЕЗ в Сапарева баня

Над 200 души, по данни на уредниците, се включиха през днешния ден в митинга против ЧЕЗ в Сапарева баня. Гражданите желаеха по-качествена услуга, като се оплакаха от честото прекъсване на тока в общината, проблеми с електроуредите им и поради подаваното по-ниско от нужното напрежение в мрежата.
 Протест против честите прекъсвания на тока Маргарита Петрова
По време на изявлението по микрофона на една от организаторките на митинга Валентина Тодорова токът спря. Оказва се, че в този миг няма ток единствено в постройките на Община Сапарева баня и прилежащото читалище.
 
“Опитаха се да ни предизвикат. Смачкаха ни митинга. Говорих на по-висок глас, само че е мъчно пред толкоз доста хора, а и в края на работния ден щяха да дойдат още, в случай че уредбата за озвучаване на митинга работеше. Кметът Калин Гелев слезе, само че си приказва с двама -трима души от участниците в митинга, останалите жители не го чуха. За страдание, се опита и да адвокатства на ЧЕЗ ”, разяснява пред Дарик Валентина Тодорова.

Тя добави, че хората оферират митингите да продължат със затваряне на пътищата към Сапарева баня или протест пред централата на ЧЕЗ в София, което обаче е по-трудно за образуване.-->
 Протест против честите прекъсвания на тока Маргарита Петрова 
Кметът на общината Калин Гелев съобщи пред Дарик, че е уговорил среща в ЧЕЗ в сряда, от 14 ч., само че протестиращите са отказали да излъчат представители за нея.
 
“Има фактически доста постоянно прекъсване на тока, само че ние положихме доста старания, преди години в Сапарева баня бе като в дискотека. Проблем има по трасето към село Сапарево, кв. " Гюргево " и северната част на града. От ЧЕЗ твърдят, че не престават да влагат в поправки на оборудванията, които са доста амортизирани. Проблеми основава и свръх производството на ток, което се подава към подстанция " Марек ", от ВЕИ източника до Сапарево и от ВЕЦ-Яхиново. Има една приказка " Трай бабо за красота ”, съобщи Гелев.

Кметът на Сапарева баня се усъмни и в политически претекстове за митинга, с оглед идващите 2019 година локални избори.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР