Над 200 души бяха ранени при сблъсъци между антиправителствени протестиращи

...
Над 200 души бяха ранени при сблъсъци между антиправителствени протестиращи
Коментари Харесай

200 ранени при сблъсъци между протестиращи и полиция в Бейрут

Над 200 души бяха ранени при конфликти сред антиправителствени протестиращи и силите за сигурност на разнообразни места в центъра на ливанската столица Бейрут. През това време в Народното събрание течеше съвещание по избор на доверие към новото държавно управление, съобщи ДПА.

"На 175 души е оказана помощ на място, а най-малко 26 са откарани в болница ", сподели ръководителят на Ливанския червен кръст Жорж Кетане.

Ливан от 17 октомври е разтърсван от митинги, довели две седмици по-късно до оставката на премиера Саад Харири.

Полиция употребява водни оръдия против стачкуващи в центъра на Бейрут

Преди днешните митинги стотици протестиращи, които не одобряват новия кабинет отпред с Хасан Диаб, се бяха зарекли да попречат на депутатите да стигнат до постройката на Народното събрание, с цел да вземат участие в съвещанието по претенции избор на доверие. Демонстрантите приканиха ливанците да се включат в шествие към Народното събрание и да попречат на депутатите да стигнат до постройката.

Въпреки това най-малко 65 от общо 128-те народни представители съумяха да стигнат до работното си място, с което кворумът за днешното съвещание бе обезпечен. Докато отиваха към Народното събрание, някои депутати бяха замеряни с яйца и бутилки с вода от стачкуващите.

В региона на постройката на законодателния орган бяха ситуирани стотици бойци и служители на реда от частите за битка с вълнения, с цел да попречат на протестиращите да осуетят двудневното съвещание, на което ще бъде обсъждана и програмата на новото държавно управление.

Снощи към постройката на Народното събрание бяха издигнати високи бетонни заграждения, с цел да блокират подстъпите към площад "Ниджме ", където се намира Народното събрание.

Демонстрантите обаче съумяха да отстранен единия от тези бетонни блокове, което наложи полицейските сили за битка с вълнения да употребяват против тях сълзотворен газ и водно оръдие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР